ABSTRAIT



















Bu tablo kimin ?






Yorumlar

  1. İlk bakışta de Kooning' in işlerinden bir tanesinden alınıp büyütülmüş bir ayrıntı gibi duruyor. Aramalar sonucundaysa:

    Hindistan' da, Dr.Bernardo Cesare tarafından çekilmiş granülit taşının mikrofotoğrafı (http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/mikrofotografin-en-iyileri.html?position=8).

    Granülit: kuvars, feldspat, granit, Moskof camıgibi maddelerden birleşmişbillûr kayağan taşkütlesi (tdk sözlük).

    Çekimi yapmış kişinin bir doktor olması şaşırtıcı görünebilir fakat mikrofotoğraf şu sıra tıp, arkeoloji ve kriminoloji alanlarında kullanılıyormuş.

    Mikrofotoğraf: Konunun sensör üzerine düşen büyüklüğünün kat kat büyütülmesi ile görüntülenmesi işlemi. Şimdiki teknolojide sadece fotoğraf makinesiyle yapılması mümkün olmayıp, mikroskoba fotoğraf makinesi adaptörü takılarak elde edilebiliyor (http://www.selcukdogan.com/mikro-fotografcilik/).

    Makrofotoğrafçılık olarak da geçiyor
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Makro_foto%C4%9Fraf%C3%A7%C4%B1l%C4%B1k

    YanıtlaSil
  2. Düzeltme

    Dr.Bernardo Cesare, Yerbilimleri Bölümü, Padova, İtalya.

    taşkütlesinin yeri Hindistan.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili üstad;
    Bu sakin bizim "memoires de marbres" kardesimizin kuzeni bir calışma olmasın!
    ?!!!!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

RAQUIEM POUR UN C.

RESMİN MOZART'I BEDRİ BAYKAM'A YANIT

GÜLÜNÇ BİR ADAMIN DÜŞÜ - BEDRİ BAYKAM